Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosia myynnissä!

le Rêve Marlow Vienna


© Janice Byer (CC BY-ND .20)
virtuaalihevonen - sim-game horse

Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 170cm
Syntynyt, kasvattaja 06.01.2015 , VRL-11720 Piste Ikä 9 vuotta*
Omistaja VRL-12910 ,ex om. VRL-13369  Koulutustaso ko: Helppo A re: 160cm
Painotuslaji Esteratsastus Rekisterinumero VH15-012-0025

* Täyttänyt 3 vuotta 03.02.2015 ja 8 vuotta 23.03.2016

 

Tilausvarsa Rêvestä ja pieni kaunis tummaruunikko tamma syntyi maailmaan. Näytti heti rohkeutensa sekä kestävyytensä loikkimalla laitumella ja nousemalla heti omin nokkinen jaloilleen. Silti hyvin hellyyttävä neito.

le Rêve Marlow Vienna, eli pikkuinen Venla ei ole pieni vaan säkäkorkeus periytyi ilmeisesti isältään, joka on myös 170 cm korkea puoliveri ori. Venla on myös tilausvarsa ystävältäni Pisteeltä Hollannista, joka vieroitus iässä kiikutettiin Amerikakan Watti orin seuraksi. Matka ei tammaa kummastuttanut vaan Watti oli pientä, vuoden ikäistä varsaa vastassa. Matka meni hienosti ja Venla näytti rohkeutensa, että turhia ei kitsastella. Muutenkin Venla on hyvin mukava tapaus, jolla on omat tammaiset päivänsä, joista ei kannata hämmästyä liikaa.

Huomion kipeä tamma pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Venlaa on erityisen hauska hoitaa, koska isältään ilmeisesti oppinut, että kannattaa otta ilo irti ja nauttia hemmottelusta. Tamma rakastaa yli kaiken pesua, kunnon pitkiä harjaushetkiä, hännän pesua ja selvittelyä, harjan siistimisestä, klippaus tuokioista ettei hikihaise ja muutenkin antaa tehdä kaikki hoitopiteet rauhassa. Tamma pysyy rauhassa paikassa kuin paikassa. Samoin eläinlääkärikäynnit menee helposti eikä tamma pelkää piikkejä tai käsittelyitä vaan antaa kaikkien tehdä rauhassa tutkimukset. Ehkä huonoina, neitipäivinä saattaa huomauttaa jostakin kipualueesta kiljaisemalla tai kuoppimalla korkealle ilmaan, mutta kun kipu paikka selviää, on sitä helpompi hoitaa ja Venla on taas oma itsensä. Kengityskin menee helposti.

Sosiaalinen pieni dominadiiva ja kaikkien kaveri. Venla on hyvin sosiaalinen tamma ja siksi nauttii olla suuressa laumassa. Tamma usein hirnuilee ohi meneville hevosille ja lähtee perääkin, koska ei pidä hirveästi yksin olosta. Usein tarhakaverin lähtiessä tamma huutelee perään kuin kohtauksen saamassa, mutta rauhoittuu pikku hiljaa. Suuressa laumassa tamma voi alkaa pikkaisen pomotella tammalaumassa isänsälailla. Usein dominoiva komentelu muuttuu leikiksi ja tamma tykkää muutenkin leikkiä ikäistensä kanssa tarhassa. Parhaan kaverinsa, Watin kanssa tykkää leikkiä tarhassa kiusoittelemalla, repimällä loimia, pihistämällä heiniä tai muutenkin komentamalla aivan turhia asioita. Silti kaksikko on aivan ylimmät kaverukset ja tulee hienosti toimeen oriksi ja tammaksi yrittämättä edes mitään lemmenleikkejä.  Ihmisten kanssa Venla on sosiaalinen ja hakeutuu usein huomion keskipisteeksi kaatelemalla heinapakkeja tai repimällä vesiletkun kädestä. Muuten se kunnioittaa aina käsittelijäänsä ja tamman uskaltaa antaa jopa aloittelijoille, muttei ratsastukseen. Vieraita tamma ei ujostele vaan menee usein vastaa morjestamaan aidan vierelle.

"Hei vaan, kukas olet ja minne mennään? Ai, talliin sepä kiva! EIKU, APUA KAVERIT JÄI!"
Tamma on helppo hakea tarhasta, koska tulee aina vastaan moikkaamaan portille ja neidillä on kauhea vietti päästä ensimmäisenä, että saattaa ajaa kavereita luimimalla, muttei koskaan potki tai pure tahallaan. Muutenkin tulee kutsulla, vislaamalla vastaan. Helppo saada kiinni ja muutenkin kulkea talliin, mutta saattaa hetken aikaa hirnua kimeästi kavereiden perään. Ei silti turhia häsli vaan kävelee itsevarmasti vierellä mukiloimatta tai yrittämättä mitään.

Herkkä esteratsu vailla vertaa kokeneille. Ratsastaessa Venla on herkkä ja kulkee helposti eteen pohkeesta sekä palautuu pidätteestä. Tarvitsee pehmeän käden sekä aika köysän tuntuman, koska tamma kiskaisee ohjat helpolla kädestä kesken menon, jos tuntuma liian kireällä. Siksi istunta avut on parhaimmat ja ääniavut turhia. Tamma kulkee helposti alla oikeinpäin, mutta pidättää saa herkästi innostuvan tamman kanssa. Tamma ei säikkyile mitään vaan kuuntelee ratsastajaa kokoajan eikä ole koskaan keksinyt jotakin omaa. Pieniä ilopukkeja tai protestointi pukkeja voi tulla, jos oikein kivaa tai avut epäselviä, mutta näin käy hyvin harvoin. FIksu tamma se on!
Kouluaitojen sisällä tamma liikkuu kauniisti kokoajan ratsastajan avuilla eikä liioittele. Tamma on kauniit luonnostaan irtonaiset, matkaavoittavat ja näyttävät askellajit, jotka keräävät usein huomiota este- kuin kouluradoilla. Niissä on todella helppo pysyä, koska askel on suurta, mutta hyvin tasaista ja pehmeää. Onnistuu hankalimmat koulukiemurat HeA tasolle saakka ja tarvitsee kokeneen käsittelijän. Venla ei juuri mitään säiky koskaan, siksi sitä onkin mieluisa ratsastaa missä vain. Esteillä tamma leimahtaa liekkeihin, koska A ja O on esteiden ylittäminen. Venlalla on hieno hyppytyyli: ponnistus on ajoittuva ja voimakas, liitovaihe matkaavoittava ja usein saattaa harppoa oksereilla tai vesiesteillä, alas tulo pehmeä, josta on helppo koota tamma takaisin kohti seuraavaa estettä. Kuuntelee apuja kokoajan ja laukka on hyvin suurta, mutta rullaavaa ja pehmeää, johon on helppo mukautua. Hyppää mielellään ja tammana varoo aina puomeja, koska ei tykkää pudottaa tai kolisuttaa maapuomeja. Tamma ottaa myös aina paljon mahavaraa, juuri siksi ettei puomit kolise. Harvoin myös kieltää ja hyppää paikasta kuin paikasta, jonka oppi irtohypytyksessä Watin kanssa: "Ihan sama anna mennää, hyppää"- sanoo Watti, joka on todellinen estehevoseni. Venla on hyvin nopea oppimaan, osaa katsoa itse askeleita ja laukkavälejä sekä hyvin luottetava ratsu. Tammassa on virtaa ja radoilla mennäänkin vilauksella, joka on näkynyt upeasti sekunttikelloissa. Unelma tamma tavoittelevalle ratsukolle ja maastoesteillä mennään lujempaa vauhtia säästelemättä!

© VRL-13369

 

Sukutaulu

Koko 5-polvinen suku täällä!

i. le Rêve Beethoven
KWPN  170cm  prn
ii. Wincent Venice  KTK-III
KWPN  174cm  prn
iii. Wilbert de Joya  KRJ I, KRL-II, YLA2
KWPN  169cm
iie. Edelie Venice
KWPN  169cm  prn

ie. le Rêve Middle June ERJ II
KWPN  166cm  rn

iei. Chocolate Drop  ERJ II, YLA3
KWPN  167cm  rn
iee. DD's Little Cupid
KWPN  168cm  prt
e. Za'Niyah Venice  EV-II
KWPN  168cm  rn
ei. le Rêve Great Tribute
KWPN  166cm  rn
eii. Eucarya Woodrow  ERJ II, ERL II, YLA3
KWPN  166cm  trt
eie. After Rain
KWPN  166cm  rn
ee. Zinaida de Joya  ERJ I
KWPN  168cm  tprt
eei. Devil Toch BJD
KWPN  170cm
eee. SW Zider
KWPN  168cm  prt

 

 

 

Jälkeläiset

Syntynyt

Virallinen nimi

Isän nimi

Kasvattaja

Omistaja

 

 

 

Päiväkirja

0 päiväkirjamerkintää, 0valmennusta

00.00.0000 tapahtuma / kirjoittaja

 

 

 

Kilpailuhistoria

ERJ sijoituksia 2kpl, joista voittoja 0kpl

Päivämäärä

07.04.2015

04.02.2015

Kutsu

Whispering Heaven

Defective

Jaos

ERJ

ERJ

Luokka

160cm

150cm

Sijoitus

2 / 30

2 / 30

 

 

Kaikki tekstit © Namunen, VRL-12910, ellei toisin mainita
Kuvien © merkitty kuvan yhteydessä erikseen

Virtuaalitalli  sim-game stable

©2019 Surfire Warmbloods - suntuubi.com