Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosia myynnissä!

Star Limited AY


© Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)
virtuaalihevonen - sim-game horse

Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, ori Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 161cm
Syntynyt, kasvattaja 17.07.2014 , VRL-13721 Ikä 12 vuotta
Omistaja VRL-12910  Koulutustaso ko: Helppo B  re: 160cm
Painotuslaji Esteratsastus Rekisterinumero VH16-012-0207

- ikääntyy satunnaisesti. täyttänyt 3 vuotta 31.07.2014 ja 8 vuotta 15.03.2015 -


Lionel on siis Amethystin 1-polvinen tilausvarsa. Ori saapui Surfire Warmbloodsiin loppuksesästä, 28. heinäkuuta. Lionel jäi tosiaan oletettua pienemmäksi, sen emän koon vuoksi, vaikka sen isä onkin yli 170cm. Orista löytyy kuitenkin luonnetta ja säpäkkyyttä sitäkin enemmän!

Laumassa erittäin dominoiva ja on aina kerjäämässä verta nenästään. Lionel haastaa kaiken aikaa riitaa muiden kanssa ja tämän vuoksi sitä voidaan valitettavasti tarhata vain tiettyjen yksilöiden kanssa, joiden kanssa sillä on mahdollisuudet tulla toimeen. 

Tarhasta ei tahtoisi antaa lainkaan kiinni ja Lionelin mielestä olisikin paljon hauskempaa kirmata ympäri laitumia tai juoksuttaa hakijaansa pitkin tallipihaa. Orin kanssa toimii vain yksi keino: käännä selkäsi ja odota. Pian Lionel tulee selän taa ja puhaltaa sieraimistaan lämmintä ilmaa ihmisen selkään. Sitten se laskee päätään, jotta riimun saa paremmin päähän. Lionel on siinä mielessä hölmö, ettei se tajua, että aina se jää kiinni. Se ei vain voi antautua heti, sen on saatava pitää pieni näytös joka kerta ja kokeilla, että ''jos tänään ei oiskaan pakko''.
Taluttaessa voi steppailla, mutta siihen ei auta komentaminen, vaan ori täytyy rauhoitella.

Hoitotoimenpiteet onnistuu hyvin, eikä Lionel koskaan luimistele tai tee mitään pahaa. Päinvastoin se katselee korvat hörössä, mitä ihmiset puuhailevat tallissa. Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet saattavat orin kuitenkin säikähtämään. Lisäksi sillä on vetopaniikki, joten jos se on sidottuna kiinni ja se säikähtää ja nostaa päänsä ylös on tuloksena paniikki ja hepulikohtaus, joka sisältää pomppimista ja kiskomista sekä myös pientä pystyyn pomppimisen yritystä. Lionelia siis ei saa sitoa kiinni.
Varusteet ottaa hyvin, niissä ei ole mitään ongelmaa. 

Selkäännousu on haastavaa ja usein siihen tarvitseekin toisen osapuolen pitelemään Lionelia kiinni, koska se tahtoisi vain pyöriä ja hyöriä tai lähteä jo täyttä laukaa esteelle! Kouluratsastus ei voisi oria vähempää kiinnostaa, mutta taipuu työllä ja tuskalla Helpon B:n tasolle. Mitään kouluratsu humputtelijaa ei siitä tulisi, ei ikimaailmassa! Lionelin yleisin tapa paeta koulukiemuroiden vääntämistä on kaahottaminen ja pidätteiden pakoaminen. Tähän pakettiin lisätään vielä pienimmästäkin säikkyminen niin katastrofi on valmis! 

Esteillä Lionel kuumuu ja sille on teetettävä koko ajan jotakin ajateltavaa, eikä esteiden välissä auta vain matkustella! Jos ratsastaja ei valmistele jokaista hyppyä kunnolla, niin ''kääk en mä voi tota hypätä! Ei kun voin. En voikaan!'' ja töks. Linjat on oltava suorat ja huolellisesti ratsastetut, koska Lionel ei ole hevonen joka hyppää jokaisesta paikasta, päin vastoin hevonen, joka hyppää vain hyvistä paikoista. Jos ratsastaja kuitenkin osaa hommansa, eikä matkustele, kaiken pitäisi sujua hyvin. Jos Lionelille kehittelee kaikkea tehtävää esteidenkin välissä ja muistaa puolipidätteet, sen pitäisi unohtaa ulkopuoliset häiriötekijät.

Maastossa astetta säpäkämpi kuljetin ja sopii vain kokeneille ratsastajille! Ei kuitenkaan tee muuta, kuin pahimmassa tapauksessa riistä. Pystyynhyppimiset ja pukkikohtaukset ovat turha huolenaihe, mutta kannattaa kuitenkin olla valppaana säikkymisten varalta...

 

 

 

Sukutaulu

i. Costa Rico
KWPN  173cm  rn
ii.  iii. 
iie. 

ie. 

iei. 
iee. 
e. Infinity
KWPN  159cm  rn
ei.  eii.
eie. 
ee.  eei. 
eee. 

 

 

 

Jälkeläiset

Syntynyt

06.01.2015

13.05.2015

16.10.2016

Virallinen nimi

Surfire's Cinderella

Surfire's Brownie

Alyssia RGE

Emän nimi

DD's Ciapel

DD's Ciapel

Ariana RGE

Kasvattaja

VRL-12910

VRL-12910

VRL-11911

Omistaja

VRL-14085

VRL-13402

VRL-12910

 

 

 

 

Päiväkirja

2 päiväkirjamerkintää, 3 valmennusta

15.10.2016 päiväkirjamerkintä / omistaja
Lionel tanssi liinan päässä kun talutin sitä tarhasta tallia kohti. Se kohotti päätään, ryhdistäytyi ja jähmettyi niille sijoilleen. Se heitti korvansa hörölle ja hirnahti viekoittelevasti tien toisessa päässä kävelevälle kimolle tammalle. Tamma ei päätäänkään kääntänyt oria kohti ja hieman jopa säälin surullisen näköistä pientä Lionelia. Se nieli menetyksensä kuitenkin nopeasti huomatessaan toisen tamman kentällä. Tämä vaikutti kiinnostuneemmalta oria kohtaan ja ruunikko alkoi vetää minua kentän suuntaan vetävällä askeleella. Jouduin palauttamaan sen kuitenkin heti takaisin maanpinnalle ja sain sen takaisin järjestykseen. 
Kävelin Lionelin kanssa vielä pienen lenkin maastakäsin tallipihalla ja ori vaikutti valppaalta, ehkä jopa hieman pingottuneelta. Ihailin lihaksikasta hevosta ja sen ylpeää olemusta. Sillä hetkellä sain tuntea itseni jälleen ylpeäksi rodun kasvattajaksi ja tämän hevosen omistajaksi. Lionel on alusta saakka ollut yksi suosikkihevosistani ja olen erittäin iloinen, kun se on päässyt loistamaan kilparadoilla.
Ori käyttäytyi asiallisesti koko pienen retkemme ajan, mitä nyt hörähteli tammojen perään ja kerran säpsähti pihatien poikki loikkivaa tallikissaa.
Talliin päästyä talutin Lionelin pesupaikalle. Harjailin kiiltäväkarvaisen ruunikon huolellisesti ja puin sen ohueen, ruskearuudulliseen sisäloimeen. Laitoin sille tallisuojat jalkoihin ja talutin sen karsinaansa. Ori jäi tyytyväisenä boksiin mutustelemaan heiniään. Huomenna sillä olisikin rankka päivä tiedossa, koska olin suunnitellut treenaavani sen esteillä ihan perusteellisesti. Taputin orin lihaksikasta kaulaa, kuiskasin hyvänyöntoivotuksen sen korvaan ja suljin karsinanoven huolellisesti.


06.10.2016 estevalmennus / omistaja
Saavuin talliin tavallista aiemmin, jo puoli kahdeksalta. Lionel seisoikin pesukarsinassa varustettavana lähes kaikkien muiden hevosten jo tarhatessa ulkona. Ori vaikutti rauhalliselta tallityöntekijän, Jessican suitsittaessa sitä minulle valmiiksi. Tervehdin työntekijöitä ja suuntasin pukutiloihin vetämään omat varusteet päälle.
Sillävälin Jessica oli jo ehtinyt taluttaa Lionelia kentän ulkopuolella ja nousin portin edustalla selkään. Ori pyöri levottomasti, mutta rauhoittui pyynnöstäni.
Oltiin yhdessä valmentajani kanssa sovittu valmennukset kentälle, sillä ulkona oli aivan ihanan kirpeä ja kuulas syysaamu. Päivitettiin yhdessä valmentajan kanssa Lionelin treenisuunnitelmaa, työntekijöiden laittaessa samalla esteitä kentälle valmentajan ohjeiden mukaan.
Aloitettiin valmennus käynti -ja raviväistöillä, sillä valmentaja halusi nähdä miten rehellisesti hevonen kuuntelee väistäviä apujani. Lionel pyrki kiihdyttämään tahtia ja pakoilemaan puolipidätteitä, mutta hetken työstämisen jälkeen väistöt lähtivät sujumaan paremmin ja päästiin siirtymään kavalettitehtävien pariin.
Toiselle pitkälle sivulle oli asetettu viisi matalaa kavalettia, joiden yli tultiin aluksi ravissa. Lionel heitti korvat höröön ja kohotti päätään huomatessaan minun ohjaavan sitä kohti kavalettisarjaa. Se kiihdytti vauhtia, mutta valmentaja toppuutteli; tehtävän ideana ei ole kova vauhti, vaan se, että saan hevosen kulkemaan pyöreänä ja selän läpi, takaosaansa käyttäen kavalettien yli. Tämä vahvistaa erityisesti takaosaa ja selän lihaksia, sekä auttaa saamaan kontrollin Lionelin kaltaiseen kuumaan hevoseen.
Tehtiin kavalettiharjoitusta lisäksi laukassa ja tämän jälkeen siirryttiin pienille tekniikkatehtäville. Tekniikkaharjoituksissa sain orin yllättävän hyvin kuulolle ja se teki mukavan tasaisia hyppyjä. Olin positiivisesti yllättynyt miten nätisti Lionel jaksoi keskittyä, tällaiset harjoitukset kun eivät oikein ole sen vahvuuksia.29.08.2016 päiväkirjamerkintä / omistaja
Tänään olimme Vähäpellossa hyppäämässä kaksi GP-luokkaa muutamien orien kanssa. Myös Lionel oli mukana kisaamassa. Ori suoriutuikin jälleen loistavasti ja taisteli itsensä kovassa seurassa ensimmäiselle sijalle! Radalla Lionel tuntui hyvältä ja se keskittyi yllättävän hyvin, vaikka tapansa mukaan kuumui ja olisi tahtonut kaasutella turhia. Uusinta oli vauhdikas ja sain käännettyä sitä kivasti aikalailla penninpäällä, millä tehtiinkin ero seuraaviin ratsukoihin.
Herra käyttäytyi asiallisesti, vaikka olikin tapansa mukaan säpäkällä tuulella. Se säikkyi kuitenkin normaalia enemmän, mutta uskon sen johtuneen kilpailupäivänä vallinneesta poikkeuksellisen navakasta tuulesta.
Olen erittäin tyytyväinen meidän tämänpäiväiseen suoritukseen Lionelin kanssa, jälleen yhtiä parhaita ratoja yhdessä. Jatketaan vain samaan malliin, niin saadaan ori laatiksiinkin ennen vuodenvaihdetta. Hieno poika!


15.07.2016 estevalmennus / omistaja
Raahustin tallista ulos helteeseen. Paitani oli kuolaroiskeista suttuinen, sillä edellinen ratsuni oli pyyhkäissyt vaahtoiset suupielensä minuun. Reagoin liian myöhään ja Pikeurin paita oli jo liattu. Aurinko porotti ikävästi tumman paitani selkämykseen, kun kapusin Lionelin selkään.
Tänäviikonloppuna meillä oli vieraileva valmentaja Tanskasta ja päätin hyödyntää tilaisuutta kunnolla. Niinpä päivän neljäs, ja viimeinen valmennus starttasi! Hevosenhoitajani oli verrytellyt Lionelin sileällä valmiiksi, joten päästiin heti aloittamaan hyppääminen. Valmentaja oli rakentanut alkutehtäväksi jumppasarjan pikkuesteistä.
Ori höristi korvansa, vinkaisi ja singahti kohti estettä. Käänsin L:n tiukasti ympäri ja rauhoittelin sitä hetken pääty-ympyrällä ennen uutta lähestymistä pitkänsivun jumppasarjalle. Sain pitää hevosesta kiinni kunnon ottein, kun se kaasutti sarjalle. Vauhdistaan huolimatta Lionel suoritti hyppyosuuden hienosti ja valmentaja kehui. Toistettiin harjoitusta muutamia kertoja kummassakin kierroksessa, kunnes tulinen ruunikko malttoi ottaa lähestymisetkin iisimmin. 
Keventelin ja rauhoittelin oria hetken hakien sitä paremmin kuulolle käyntisiirtymisten avulla, jonka aikana työntekijäni muuttelivat estetehtäviä kentällä. Valmentaja saattoi tällävälin keskittyä meihin. Sain ohjeeksi hidastaa omaa kevennystäni ja ratsastaa enemmän istuntaa käyttäen -myös kevyessä ravissa! Lantiota kääntämällä sainkin hevosen pyörähtämään ympyrälle huomattavasti näppärämmin ja pienemmillä ohjasotteilla.
Siirryttiin takaisin estetehtäville. Valmentaja oli asettanut pystyn, jolta tiukka käännös ja pitkä lähestyminen kohti korkeampaa okseria. Ensimmäisen esteen päällä oli myös tarkoitus tehdä laukanvaihto, jotta tiukka kurvi onnistuisi helpommin. Ratsastin Lionelia kohti ensimmäistä estettä. Ori höristi korvat, imi esteelle ja liisi punavalkoisten puomien yli. Sain laukan vaihdettua ja pienikokoinen ori käännähti näppärästi lähes paikallaan ja jatkoi matkaavoittavalla laukalla kohti okseria. Vauhti kiihtyi turhan kovaksi ja jäin nypläämään kädellä liikaa, joten okserin takapuomi tuli mukaan. Toistettiin harjoitus ja Lionel alkoi rauhoittua. Muutamien laukanvaihtovirheiden vuoksi askeleet okserille kuitenkin sekosivat paristi.
Viimeisen toiston jälkeen laskin raviin ja annoimme Lionelin puhaltaa hetken käynnissä. Ruskean hevosen hikinen karva kimalteli iltapäivän auringossa. Taputin orin kaulaa reilusti ja keräsin ohjat paremmin tuntumalle.

Nyt meitä odotti kuusi esteinen rata, mukaanlukien kahden esteen sarja. Lähestyimme rauhallisessa tempossa Saksan väreillä koristettua estettä, joka oli radan ensimmäinen. Lionel ponnisti aavistuksen kaukaa, mutta hyppy oli tarpeeksi pitkä, joten selvisimme virheittä. Ori nakkeli päätään paristi, kun käänsin sen kulmasta kohti diagonaalin lainetta. Lionel empi vähän, mutta ratsastin sen päättäväisesti esteelle, ja yli mentiin. Matka jatkui pitkänsivun suhteutetulle linjalle, joka alkoi okserilla. Lionel teki loistavan hypyn ja seuraavakin ponnistus lähti hyvin! Seuraavana vuorossa oli sarja. Lähestyminen sille oli tehty helpoksi, joten menin ikäänkuin löysin rantein. Lopetin ratsastuksen ja Lionel alkoi venkoilla juuri ennen estettä. Hidastaa, kiihdyttää, hidastaa, kiihdyttää, töks. Valmentaja loi minuun tuikean katseen ja patisti uuteen lähestymiseen. Täysin ratsastajan virhe, huonosti ratsastettu tie! Tanskalaismies muistutti, kuinka helpotkin paikat täytyy Lionelin tyylisen hevosen kanssa ratsastaa huolellisesti. Uudella yrittämällä päästiin yli. Tultiin rata vielä toistamiseen n. 150cm korkeudella ennen verryttelyn aloittamista. Lionel alkoi tuntua jo hieman väsähtäneeltä, mutta se tsemppasi loistavasti ja saatiin puhdas, aika mukavan tuntuinen rata!
Loppuverryttelyssä keskityin rentouteen ja kuuliaisuuten, sekä tapani mukaan hain hevosta pitkälle eteen-alas, pyöreälle kaulalle ja takapään hyvin mukaan töihin. Lionel vastasi pyyntöihin nätisti ja siirsin väsyneen ratsuni käyntiin. Kävin sen kanssa itse loppukäynnit takapellon maastopolulla, kiitin pikkuherraa hurjasti ja luovutin kaikkensa antaneen hevosen hoitajalleen. 


24.08.2014 estevalmennus / VRL-00000
Selkään noustessa Lionel ei tahtonut pysyä paikoillaan, joten pitelin siitä kinni niin kauan, että olit selässä ja jalustimet hyvät. Kävelemään lähtiessä Lionel olisi tahtonut mennä kovempaa. Aloitimmekin siis tekemällä puolipidätteitä. Lionelin mennessä paremmin aloitettiin pääty-ympyrät. Ensiksi pääty-ympyrät olivat enemmänkin päätysoikioita. Namunen kumminkin sai Lionelin menemään ne vielä ihan kunnollakin. Lopulta ne olivat selvät pääty-ympyrät. Raviin siirrytäessä Lionel ensin luuli, että pääsee laukkaamaan. Puolipidätteillä se taas kumminkin suostui ravaamaan ja tehtiin taas pääty-ympyröitä. Kokorataleikkaan jälkeen jatettiin samalla tavalle hetki, ennen kun hypättäisiin. Kasasin kolme estettä. Okserin, pystyn ja ristikon. Kaikki olivat 60cm. Lionel innostui nähdessään esteet. Pysty oli kokorataleikkaalla, okseri vasemmalla puolella ja ristikko oikealla. Kerroin ekana radan eli pysty, kunnolla päätyyn, okseri, kunnolla päätyyn ja ristikko. Ravaitte kentän ympäri ja nostit laukan. Laukkasitte kohti pystyä ja se meni ongelmitta. Lionel rupesi kuumenemaan joten neuvoin Namusta tekemään taas puolipidätteitä. Teit päätyyn ympyrän, sillä Lionel oli tulossa ihan liian kovaa okserille. Okserin kohdalla Lionel hyppäsi vähän liian kaukaa, mutta este onnistui puhtaasti. Ristikolle pääsitte hyvin. Namusta pyysin menemään vielä okserin uudestaa ja tällä kertaa se onnistui paljon paremmin. Esteet nostettiin 80cm. Teitte saman radan. Tällä kertaa okserin takapuomi tipahti joten saitte taas tulla sen ristikon jälkeen uudestaan. 90cm korkusilla esteillä sait taas pidätellä Lionelia. Pystylle tuli heti kielto, mutta tulitte uudestaan ja tällä kertaa puhtaasti. 100cm esteillä Lionel vasta kuumukin. Saitte tehdä kolme päätyympyrää ennen pystylle menoa. Päädysää taas sai tehdä pidätteitä ja paljon, sekä päätyympyrän. Okserilla tuli vähän tönkkäinen hyppy. Pääsyssä taas sai tehdä puolipidätteitä ja ympyrän. Ristikko onnistui kumminkin hyvin. Ristikko vaihettiin pystyksi ennen esteiden nostamista. 110cm korkeudessa päätettiin ettei enään nosteta tämän jälkeen, että sirrytään 100cm hieomaan hypptjä. Tällä kertaa kaikki onnistui ongelmitta, kun muisti antaa puoipidätteitä. Sirryimme takaisin 100cm. Ekalle pystylle tuli huono hyppy ja päädyssä saii taas antaa puolipidätteen. Okserilla tipahti etupuomi ja tosielle pystylle tuli hyvä hyppy. Tulitte heti uudestaan käänsitte sunnan vain. Tällä kertaa ei ongelmia.Otettiin vielä hetkeksi raviin. Ravattiin ympräti kenttää ja tehtiin päätyympyröitä. Eka tuli taas päätysoikioita. Kävellessä kerrattiin valmennusta. Kävelin Namusen ja Lionelin vierellä ja kyselin valmennuksesta ja oliko kysyttävää. Sen jälkeen otettiin kaarto ja Namunen tuli alas selästä. 

 

 

 

 

Kilpailuhistoria

ERJ sijoituksia tähän mennessä 61kpl, joista voittoja 11kpl

Päivämäärä

25.09.2016

11.09.2016

02.09.2016

01.09.2016

01.09.2016

30.08.2016

29.08.2016

28.08.2016

28.08.2016

25.08.2016

30.05.2015

27.05.2015

22.05.2015

20.05.2015

17.05.2015

15.05.2015

05.05.2015

04.05.2015

03.05.2015

14.02.2015

29.01.2015

07.01.2015

20.01.2015

18.01.2015

27.12.2014

25.12.2014

24.12.2014

19.12.2014

17.12.2014

15.12.2014

14.12.2014

11.12.2014

08.12.2014

07.12.2014

19.12.2014

14.12.2014

05.12.2014

04.12.2014

02.12.2014

04.10.2014

30.09.2014

28.09.2014

22.09.2014

21.09.2014

18.09.2014

17.09.2014

15.09.2014

14.09.2014

12.09.2014

09.09.2014

08.09.2014

08.09.2014

08.09.2014

06.09.2014

05.09.2014

04.09.2014

31.08.2014

31.08.2014

30.08.2014

28.08.2014

27.08.2014

Kutsu

Waldswood

Iowa

Breawa

Breawa

Breawa

Vähäpelto

Vähäpelto

Vähäpelto

Vähäpelto

Vähäpelto

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kilpailukeskus Holmberg

Kisatalli Sun

Petäjävaara

Whispering Heaven

Aittohaara

Mirromere Stables

Cheval Delamer

Cheval Delamer

Cheval Delamer

Cheval Delamer

Cheval Delamer

Stonecroft

Stonecroft

Cheval Delamer

Petäjävaara

Petäjävaara

Skuvash Gangsters

Skuvash Gangsters

Skurvash Gangsters

Skurvash Gangsters

Skurvash Gangsters

Zurück

Zurück

Zurück

Mêl Seren

Devilsfair

Mêl Seren

Kilpailukeskus Reiter

Kilpailukeskus Reiter

Valiant Warmbloods

Mêl Seren

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Rêve de Haussea

Shangri La

Shangri La

Shangri La

Shangri La

Shangri La

Jaos

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

Luokka

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160m

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

160cm

Sijoitus

1 / 20

2 / 30

4 / 30

3 / 30

4 / 30

6 / 40

1 / 40

4 / 40

2 / 40

5 / 40

3 / 40

2 / 40

3 / 40

2 / 40

6 / 40

4 / 40

1 / 40

2 / 40

2 / 40

2 / 11

2 / 30

4 / 30

3 / 50

1 / 30

2 / 50

6 / 50

1 / 50

7 / 50

6 / 50

5 / 30

4 / 30

4 / 50

4 / 30

4 / 30

2 / 30

1 / 30

2 / 30

1 / 30

1 / 30

4 / 30

1 / 50

3 / 50

4 / 30

2 / 30

3 / 30

4 / 30

5 / 30

4 / 30

4 / 30

3 / 30

4 / 30

2 / 30

3 / 30

4 / 30

2 / 30

5 / 30

5 / 30

2 / 30

1 / 30

4 / 30

1 / 30

 

Kaikki tekstit © Namunen, VRL-12910, ellei toisin mainita
Kuvien © merkitty kuvan yhteydessä erikseen

Virtuaalitalli  sim-game stable

©2019 Surfire Warmbloods - suntuubi.com