Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosia myynnissä!

virtuaalihevonen / sim-game horse

 
© BK-Horses (permission) & Van Uytert (permission)

Black Diamant

Virallinen nimi
Black Diamant
Rekisterinumero
VH14-012-0081
Kutsumanimi
Dino
Omistaja
Namunen, VRL-12910
Rotu, sukupuoli
Hollanninpuoliverinen, ori
Kasvattaja
evm
Väri, säkäkorkeus
Musta, 169cm
Painotus
Kouluratsastus
Syntymäaika
27.03.2014, Alankomaat
Koulutustaso
Grand Prix, 90cm


''>>Hei!<< huudahdat ja käännähdät äkäisesti, kun musta ori nykäisee hupparisi hupusta sinun vain seisoskellessasi käytävällä. Hoitopaikalla seisova iso ori katselee sinua lempeillä silmillään, etkä pahasta päivästäsi huolimatta voi muuta kuin hymyillä sille. Ori jättää katseensa sinuun ja tunnet sen yhä selässäsi, vaikka jatkat keskustelua ystäväsi kanssa. Lopulta et voi enää muuta, kuin kaivaa sen taskussa ikuisuuden pyörineen heppanamin ja ojentaa sen Dinolle. Kenelle muullekaan sen säästäisit?''

Luonteeltaan D on rauhallinen ja lempeä. Se rakastaa olla huomion keskipisteenä ja keksii kyllä keinot hankkia sitä, jossei kukaan oma-aloitteisesti huomaa hänen arvonsa olevan läsnä. Tietyllätapaa Dino on myös vähän hölmö. Se ei oikein ymmärrä tekojensa merkitystä saati niiden seurauksia ja yleisolemukseltaan tämä musta ori saattaa vaikuttaa jopa kömpelöltä. Todellisuudessa se on vain leikkisä ja tykkää kaataa tarhan vesiämpäriä, ottaa suuhunsa harjoja ja heitellä niitä sekä repiä loimestaan palasia. 
Eläinlääkärinkin käynnit onnistuvat huoletta, sillä ori on helposti esimerkiksi herkunvoimalla höynäytettävissä. Nuolukiven syöttäminen eläinlääkärin samalla pistäessä piikin toimii joka kerta!

Ratsastaessa kaikki mahdollinen kömpelyyys ja ymmärtämättömyys hälvenee. Dino on tosin ollut isosta osasta tallin hevosista poiketen hidas oppimaan, ja siksi se on päässyt Grand Prix radoille vasta odotettua myöhemmin. Hiljaa hyvä kuitenkin tulee ja nykyään D osaa kaikki mahdolliset temput mitä ratsastaja vain keksii pyytää! Apujen kanssa saa olla tarkkana, koska tämä hevonen ei tee mitään ilmaiseksi ja vaatii täsmälliset avut suorittaakseen liikkeitä.
Dino omaa suuret, elastiset liikkeet, joissa on yllättävän miellyttävä istua. Laukka menee helposti ponnettomaksi, ja siinä se vaatii ratsastajan tukea enemmän, kuin luonnostaan itselleen paremmassa ravissa. 

Esteitä Dino rakastaa ja se innostuu jo pelkästään puomeista. Hyppää mielellään ja sen kanssa on ilo työskennellä myös erilaisilla kavalettitehtävillä. 

 

 
 

Ikääntyminen

1v - 14.11.2014 6v - 14.04.2015 11v - 11.09.2017 16v - 07.02.2018
2v - 14.12.2014 7v - 14.05.2015 12v - 11.10.2017 17v - 09.03.2018
3v - 13.01.2014 8v - 13.06.2015 13v - 09.11.2017 18v - 09.04.2018
4v - 12.02.2014 9v - 13.07.2015 14v - 09.12.2017 19v - 09.05.2018
5v - 14.03.2014 10v - 12.08.2017 15v - 08.01.2018 20v - 08.06.2018

 

 

 

Sukutaulu

i. Cosmos Diamond evm
KWPN  172cm  m
ii. Diadem  evm
KWPN  170cm  rn
iii. Xavier evm
KWPN  173cm  rt
iie. Widow Queen evm
KWPN  164cm  rn
ie. Sellie evm
KWPN  168cm  trn
iei. Roberto S evm
KWPN  169cm  m
iee. Sarah evm
KWPN  165cm  rt
e. Kediva evm
KWPN  167cm  rn
ei. Nobel Bube evm
KWPN  165cm  rn
eii. Don Primera evm
KWPN  162cm  km
eie. R's Viviany evm
KWPN  166cm  prn
ee. Odessa evm
KWPN  166cm  rn
eei. Vivald F evm
KWPN  162cm  trn
eee. Odelia evm
KWPN  167cm  rt

SUKUSELVITYS:

i. Cosmos Diamond
Suuri, musta, hollantilaissyntyinen ori. Kouluratojen suuri tähti, joka uransa aikana toimi tanskalaisen huippuratsastajan Grand Prix hevosena ja keirsi useita kansainvälisiä arvokilpailuja menestyksekkäästi. Laajaliikkeinen, ryhdikäs ori hurmaa jo kuvien kautta. Hyvä periyttäjä, joka on jättänyt monia upeita kouluvarsoja ympäri Euroopan. Monet sen orivarsoista on hyväksytty jalostukseen eri puoliverirotujen kantakirjoissa. 
ii. Diadem
Hyväliikkeinen ori, joka jalostusuransa aikana ei kuitenkaan saanut montaakaan tammaa. Tämä harvinaiseksi puoliverihevosten sukutauluissa jäänyt ori onkin ilo omistaa yhden meidän hevosemme verilinjoissa.
ie. Sellie

Tästä hevosesta minulla ei olekaan paljon tietoa. Käsiini saamieni tietojen mukaan Sellie oli aikalailla tavallinen harrastehevonen, joka päätettiin laittaa kantavaksi hienolla kouluorilla, ja varsa päätyi monien sattumien kautta ammattikilparatsastajan hevoseksi tämän iskiessä silmänsä hiomattomaan timanttiin.
e. Kediva
Kediva oli ennustettu menestyväksi koulutammaksi hyvän isälinjansa ansiosta. Tamma vaikuttikin lupaavalta aina 5-vuotiaaksi saakka, kunnes paha jännevamma veti sen syrjään kilpakentiltä. Se kuntoutettiin ja myytiin siitoshevoseksi pienelle Saksalaiselle maalaistilalle, josta Dinonkin aikoinani hain. Tamman saavutuksiin lukeutuukin nuorten hevosten luokkien sijojen lisäksi näyttelypalkintoja ja useampia menestyneitä jälkeläisiä.
ei. Nobel Bube
Hieno, hyvistä linjoista tuleva ruunikko ori, joka on myös kansainvälisesti menestynyt. Nobel Bube on erittäin vahva periyttäjä ja on jättänyt jälkeläisiinsä mm. rauhallista luonnettaan sekä hyvää rakennetta ja liikettä.
ee. Odessa
Odessa oli estehevonen, joka kilpaili paljon kansallisella ja kansainvälisellä tasolla 130-140cm luokissa. Hollantilainen kilparatsastaja myi tamman sen kilpauran oltua ohi ja sillä teetettiin varsoja, joista yhden isäksi valikoitui koulusukuinen ori, Nobel Bube. 


 

 

 

Jälkeläiset

Syntynyt

12.06.2014

26.07.2014

04.01.2015

Virallinen nimi

La Dream's Miracle Diamond

Surfire's Gianna

Surfire's Minny

Emän nimi

Miracle Cerafina

Chantat Gloria

Mystic Lady

Kasvattaja

VRL-12910

VRL-12910

VRL-12910

Omistaja

VRL-11720

VRL-14336

VRL-12914

 

 

 

 

Päiväkirja

2 päiväkirjamerkintää, 2 valmennusta

19.10.2016 päiväkirjamerkintä / omistaja
Hain Dinon hiekkatarhasta. Se oli kaatanut vesiämpärinsä. Taas. Nostin ämpärin mennessäni. Viheltelin portilla ja musta ori käänsi päätään minuun päin. Se lähti kävelemään luokseni, ja nappasin sen narunpäähän. D käveli rinnallani rempseästi ja katseli kentänsuuntaan korvat höröllä. Tanskalaisen kouluratsastajan valmennukset olivat meneillään. Niihin oli saapunut ratsukoita myös tallin ulkopuolelta.
Talutin Dinon vesikarsinaan ja kiinnitin sen ketjuihin riimun molemmin puolin. Dino havitteli loimea hampaillaan, mutta ehdin riisua sen ennen yhdenkään riekaleen repimistä irti. Viikkasin ulkoloimen ja kiikutin sen D:n karsinanoveen odottamaan aamutallintekijää, joka sen seuraavaksi sen päälle pukisi.
Harjasin orin mustaa karvaa ja puhdistin kaviot. Dino nautiskeli saamastaan huomiosta ja nähdessäni sen tyhmän ilmeen, annoin orille pikkupalan porkkanaa kiposta. Kädestä kun etenkin oreille syöttäminen on aina pikkuriski. Puin sille talliloimen ja suitset päälle ja talutin sen ulos tallista. Lähdin taluttelemaan sitä tallin lähiympäristöön. Ilma oli raikas ja syksyn kirkkaat värit hellivät meitä, kun suuntasimme tiemme Surfiren maastoradalle. Sieltä pääsimme tekemään mukavan mittaisen maastokävelyn. Dino käveli rennosti, mutta vetävällä askeleella vierelläni ja lenkki onnistui hienosti. Palasimme tallille takakautta ja vein orin takaisin talliin ja vesiboksiin. Riisuin suitset, huuhtelin kuolaimet ja vaihdoin orille riimun päähän. Kiinnitin sen taas molemmin puolin ja laitoin sille tallisuojat jalkaan. Loimi saisikin jäädä päälle, sillä yöt alkavat olla jo niin koleita täälläpäin. Vein Dinon takaisin karsinaan, jossa se alkoikin mutustella heiniään kaikessa rauhassa.


24.09.2016 kouluvalmennus / omistaja
Päivän viides, ja samalla viimeinen hevonen. Dino. Yhtään ei huvittaisi. Syvä huokaus. Asetin jalan jalustimeen ja nousin selkään. Hyvin opetettu ori odotti ja lähti liikkeelle vasta, kun napautin kannuksen kevyesti sen kylkeen.
Puhelimeni soi. Vastasin. Työasioita. Yhtään ei huvittaisi.
Jouduin rupattelemaan yhteistyökuvioista kymmenisen minuttia. Dino sai sillävälin hyvät alkukäynnit.
Keräsin ohjat. Yhtään ei huvittaisi.
Aloitin työskentelyn päivän _viimeisen_ hevosen kanssa käynnissä. Taivuttelin sitä ympyrällä hajamielisesti tehden väistöjä, avoja, sulkuja ja vastataivutuksia. En oikein itse keskittynyt mutta D toimi ihan hyvin, kai.
Käyntijuttujen jälkeen aloin ravailemaan, ja päästin Dinon lähes täysin löysälle ohjalle. Ori jolkotteli tyhjässä maneesissa rennosti ja pörähteli rentoutuneesti. Ravailin ja laukkailin löysällä ohjalla kumpaankin suuntaan, vaatien hevoselta isoa, jäntevää liikettä.
Vilkaisin maneesin kelloa. Puoli yksitoista. Yhtään ei huvittanut. Ei vieläkään.
Kävelin Dinon kanssa vähän. Haukottelin. Hullua tämä talliyrittäjyys.
Keräsin ohjat vihdoin kunnon tuntumalle ja aloin työstämään Dinoa ravissa, koska se on sille huomattavasti helpompaa kuin laukka. Tein siirtymisiä askeleessa ympyrällä. Aluksi reaktiot olivat hitaita. En menettänyt malttiani, vaan jatkoin herkistelyä ja vaadin nopeampia takajalkoja. Pikkuhiljaa reaktiot tulivat terävämmiksi ja Dino alkoi tuntua ihan mielettömän hyvältä! Sain sitä koottua ravissa tosi kivaksi paketiksi, niskan korkeimmaksi kohdaksi, ja takajalkojen päälle.
Lopettelin treenin siihen, onnistuneeseen fiilikseen ja keventelin orin pois. Tein loppukäynnit maastakäsin talutellen. Kello oli jo lähemmäs yksitoista, mutta kyllä muuten huvitti.


22.07.2015 kouluvalmennus / Veera
Namunen ja Dino työskentelivät hyvin yhdessä. Oriilla ei ollut kiirettä minnekkään, ja teimme paljon siirtymisiä.
Tehtävä oli seuraavanlainen: Toisella pitkistä sivuista vaihdettiin laukat 13 kertaa joka askeleessa. Tämä edellytti tietenkin hevosen täydellistä kokoamista, mikä oli tarpeen Dinoa ratsastaessa, oli Namunen kertonut.
Lyhyellä sivulla siirryttiin suoraan laukasta pysähdykseen, mistä jatkettiin passagea kulmaan saakka. Kulman jälkeen nostettiin laukka, tehtiin loivaa kiemurauraa siten, että mentiin ensin laukkapohkeenväistöä loivasti toisen pitkän sivun keskelle, keskihalkaisijalla suoristus, kaksi askelta vastalaukkaa, ja edelleen väistöjä uralle, nyt tietenkin vastakkaiseen suuntaan.
Seuraava kulma oikaistiin, ja tehtiin keskikohdassa täysi piruetti. Siitä jatkettiin edelleen uralle, ja aloitettiin alusta.
"Enemmän takapäätä väistöissä! Siirrä sisäpohjetta enemmän taakse, mutta huolehdi samalla että tahti säilyy!" ohjeistin kentän keskeltä.
Dino suoristui nopeasti, ja Namunen kehui sitä pikapikaa.
Laukanvaihdot menivät hyvin. Välillä joukkoon mahtui vähän turhankin isoja hypähdyksiä, mutta ne olivat harvassa.
Lopulta, kun kaikki näytti hyvin sujuvalta, annoin ratsukolle luvan ottaa käyntiin.
"Vaihdetaan suunta samalla", sanoin.
"Seuraavaksi voitaisiinkin ottaa vähän piaffe ja passage-siirtymisiä", mutisin itsekseni.
Dino näytti tyytyväiseltä. Se oli vähän hikinen, mutta kulki reippaassa käynnissä.
"Okei! Seuraava tehtävä on seuraavanlainen: Kulje kokoajan vähän uran sisäpuolella. Lyhyillä sivuilla sulkutaivutusta vasemmalle. Kun tulet pitkän sivun keskelle, tee keskiympyrä, ja siirrä passageen. Aina, kun olet pituushalkaisijan kohdalla, mene 8 askelta piaffea. Muuten koottua ravia, pitkillä sivuilla ota vähän lisäyksiä", ohjeistin ratsukon.
Namunen nosti ravin, ja tuli ensimmäiseksi lyhyelle sivulle.
"Pidä ulko-ohjan tuki, ja huolehdi, ettet taivuta kaulaa liikaa, koska silloin taka-osa ei pääse uran sisäpuolelle, sillä sisään taivutettu kaula lukitsee sisälavan!" neuvoin Namusta hieman.
Sulkutaivutukset olivat okei, mutta siirtymiset piaffesta passageen hiukan tahmeita. Usein kävi niin, että piaffen jälkeen Dino otti raviaskeleen, ja siirtyi vasta sitten passageen.
"Siirrä käsiäsi hiukan itseesi päin, ja nosta vaikka niitä vähän, jotta Dino hoksaa helpommin, mitä tässä piti tehdä", sanoin.
Namunen kokeili, ja jonkin ajan kuluttua ei ollut mitään ongelmaa. Lopuksi otimme vähän koottua laukkaa pääty-ympyrällä, ja loppuverkoissa menimme paljon väistöjä, jotta Dino rentoutui kunnolla.


14.08.2014 päiväkirjamerkintä / Nina
Dino halusi aluksi pyöriä paikoillaan, ja annoin sen hetken purkaa energiaansa. Vuolun kanssa oli pikkuisia ongelmia Dinon pyörimisen takia, vaikka ori olikin rauhoittunut saapumisestani. Kengitykseen herra rauhoittui, ja se onnistuikin sitten helpommin. 

 

 

 

 

Kilpailuhistoria

Sijoituksia tähän mennessä 41kpl, joista voittoja 10kpl

Päivämäärä

20.09.2016

06.09.2016

01.09.2016

09.08.2016

06.08.2016

05.08.2016

13.04.2015

09.04.2015

07.04.2015

16.02.2015

15.02.2015

15.02.2015

13.02.2015

14.12.2014

12.12.2014

11.12.2014

06.12.2014

30.09.2014

26.09.2014

23.09.2014

23.09.2014

21.09.2014

21.09.2014

20.09.2014

19.09.2014

18.09.2014

18.09.2014

18.09.2014

17.09.2014

09.09.2014

24.08.2014

17.08.2014

05.08.2014

05.08.2014

14.07.2014

13.07.2014

12.07.2014

10.07.2014

09.07.2014

08.07.2014

05.07.2014

Kutsu

Rêve de Haussea

Breawa

Breawa

Encore

Encore

Encore

Serellenders

Serellenders

Serellenders

Royan

Royan

Serellenders

Serellenders

Shangri La

Shangri La

Shangri La

Shangri La

Zurück

Zurück

Delmenhorst

Delmenhorst

Delmenhorst

VSPY

VSPY

Stal Lycan

Stal Lycan

VSPY

Amarante

VSPY

Rêve de Haussea

Hestia

Hestia

Aittohaara

Aittohaara

Hex Sporthorses

Hex Sporthorses

Kadotetut Suomenhevoset

Kadotetut Suomenhevoset

Hex Sporthorses

Kadotetut Suomenhevoset

Kadotetut Suomenhevoset

Jaos

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ 

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

KRJ

Luokka

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Grand Prix

Intermediate I

intermediate I

Intermediate II

Intermediate I

Intermediate I

Intermediate I

Intermediate I

Sijoitus

2 / 30

1 / 40

5 / 40

3 / 30

4 / 30

5 / 30

3 / 30

2 / 30

4 / 30

1 / 30

1 / 30

1 / 30

4 / 30

3 / 30

4 / 30

4 / 30

2 / 30

1 / 50

5 / 50

1 / 30

3 / 30

3 / 30

4 / 30

1 / 30

4 / 60

7 / 60

2 / 30

5 / 50

1 / 30

2 / 30

5 / 30

5 / 30

1 / 23

4 / 23

2 / 50

5 / 50

5 / 30

3 / 30

7 / 50

1 / 30

5 / 30

 

 

Kaikki tekstit © Namunen, VRL-12910, ellei toisin mainita
Kuvien © merkitty kuvan yhteydessä erikseen

Virtuaalitalli  sim-game stable

©2019 Surfire Warmbloods - suntuubi.com