Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosia myynnissä!

le Rêve Middle June

ERJ II
28.02.2015: 95p.© Just Chaos (BY 2.0)
virtuaalihevonen - sim-game horse

 June menehtyi 20-vuotiaana 13.07.2016 

Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 166cm
Syntynyt, kasvattaja 07.06.2013 VRL-11720 Piste Ikä 20 vuotta*
Omistaja VRL-12910  Koulutustaso ko: Helppo A re: 150cm
Painotuslaji Esteratsastus Rekisterinumero VH14-012-0037

 * 3 vuotta 21.06.2013 ja 8 vuotta 15.03.2014

 

le Rêve Middle June "June" on aina tullut paljon emäänsä. Se on myös herkkä ja miellyttävä, vaikka isältäkin on perinyt dominoivaa luonnetta ja laitumella tamma onkin aikalailla se päällepäsmäri joka vetää laumaa perässään. Sen sijaan se ei ole ongelma, mutta koska June ei ole luovuttaja luonne, se saattaa laitumella kuin ratsastaessa olla raskas työsarka. Alkuaikoina koulutus oli pitkävetoista ja samojen asioiden toistamista, sillä tämä sinnikäs tamma ei juuri ymmärtänyt mitä siltä haettiin ja pisti vielä vastaan. Nykyään paljon helpompi käsiteltävä, mutta vain kokeneille ratsastettavaksi annettava.

Hoidettaessa ei turhia liikuskele tai kiinnostu hoitotoimenpiteistä. Kaikki on sille tuttua eikä se vieroksu pesemistä, kengitystä eikä eläinlääkäriä. Aina ollut todella helppo hoidettava, vaikka vyötä kiristäessä voi alkaa kuopimaan ja selästäpäin kiristäessä ei juuri tahtoisi pysyä paikoillaan. Harjaaminen hoidettu lähes aina hoitopaikalla, mutta myös karsinassa onnistuu ongelmitta, eikä June pure tai luimaile. Kunnioittaa ihmisiä ja siksi myös pienemmät voivat hoitaa.
Taluttaessa pyrkii kävelemään aina takana, mutta viedessä laitumelle tamma voi koittaa riistäytyä vapaaksi ennen aikojaan, varsinkin jos muut ovat jo laitumella.

Ratsastaessa miellyttävä, mutta vain pehmeäkätisellä ratsastajalla. June ei siedä suusta repimistä ja kiskottaessa alkaa hyppelehtimään takasilleen, periaatteessa uhkaillen pystyyn nousemisella. Näin kuitenkaan ei käy usein, sillä väärille ratsastajille tammaa ei anneta. Esteillä menee todella varmasti, eikä ole kovin vauhdikas tamma tuolloin, kuitenkin ponnistaa hyvin ja harvoin pudottelee puomeja esteillä. Myös pituutta hypyistä löytyy tarvittaessa.
Uusissa paikoissa voi välillä jää katselemaan kaikkea muuta, mutta kun ratsastaja kokoaa tamman ja pitää sen ajatukset kentällä, ei pitäisi olla ongelmia.

Trailerissa menee hyvin ja on aina mennytkin. Ei tarvitse seuraponia eikä heinää pysyäkseen muissa ajatuksissa ja peruuttaminen ja kyytiin menokin onnistuvat esimerkillisesti. Uusissa paikoissa voi kiinnittää huomionsa muuhun, mutta ratsastajan päästessä selkään ja koottua June, se kuuntelee hyvin eikä paikalla ole osaa eikä arpaa useimmiten siihen minkälainen suoritus tulee.

© VRL-11720

 

Sukutaulu

i. Chocolate Drop  ERJ II  YLA3
KWPN  167cm  rn
ii. BonBon von Vival D    YLA3
KWPN  168cm
iii. Gerald 
KWPN  162cm  rt
iie. Getrouwde Dame 
KWPN  166cm  rn

ie. Aurora  †  YLA3  ERJ III
KWPN 163cm  rn

iei. Oberon CLR
KWPN 163cm  rt
iee. Time for All
KWPN  163cm  rn
e. DD's Litttle Cupid 
KWPN  162cm  rt
ei. Moonlight Shadow 
KWPN 158cm  rt
eii. Werneri's World
KWPN  163cm  km
eie. Zirmén
KWPN

ee. Little Amor  
KWPN  164cm  prt

eei. Oberon CLR
KWPN  163cm  rn
eee. Time for All
KWPN 163cm  rn

 

 

Jälkeläiset

Syntynyt

24.12.2014

21.08.2014

04.09.2014

Virallinen nimi

le Rêve Beethoven

Surfire's Dawson

Surfire's Kasanov

Isän nimi

Wincent Venice

RG Davos

Karino BH

Kasvattaja

VRL-11720

VRL-12910

VRL-12910

Omistaja

VRL-11720

VRL-12910

VRL-12910

 

 

Päiväkirja

1 päiväkirjamerkintä, 8 valmennusta

25.08.2014 Estevalmennus / VRL-00000
Hetken kuluttua Namunen saapui tamman kanssa maneesiin. En ollut muokannut estietä ja ne olivat samallatavalla kuin edellisenkin hevosen kanssa. Namunen alkoi tottuneesti lämmitellä ratsuaan ja hyppäsi pari pientä estettäkin maneesin toisessa päässä. June kulki kauniisti pehmeällä kädellä ja hyppäsi sulavasti vaikkakin hyppy jäi hiukan lyhyeksi. Annoin luvan suunnata ensimmäiselle esteelle. Ratsukko suorastaan lensi ensimmäisen esteen yli. Hypyllä oli tälläkertaa pituutta oikein kiitettävä määrä mistä saattoi päätellä Junen olevan oikea hirmu esteillä. Tamma keskittyi rataan eikä alkanut tuijottelemaan sivuille kuten jotkut hevoset tekivät. Annoin väliin muutamia ohjeita ja korjailin ratsastajan asentoja ja otteita vaikka Namunen ratsatsikin kokoajan pehmeällä kädellä. Seuraavatkin esteet sujuivat kutakuinkin samallatavalla, hypyt olivat sopivan pituisia ja Namunen hallitsi ratsunsa. Kahdella viimeisellä ratsun keskittyminen näytti hiukan herpaantuneen mutta esteistä selvittiin kuitenkin kunnialla. Lopuksi Namunen taputti ruunikon kaulaa ja laskeutui sitten ratsun selästä. Namunen kiitti valmennuksesta ja lähti sitten viemään Junea talliin.


14.08.2014 Päiväkirjamerkintä / VRL-12910
Astuin sisälle talliin ja lämmin ilma tulvahti minua vastaan. Ulkona vellovan tuulen ja sateen vuoksi kaikki hevoset oli haettu hieman aikaisemmin sisälle. June hörähti kävellessäni sen karsinan ohi. Rapsutin sitä hetken ja se ummisti silmänsä nautiskelevan näköisenä. Hain tamman harjat ja hetken kuluttua löysin itseni harjailemasta sitä. June haisteli minua harjatessani sen lapaa. Tamma työnsi turpaansa hellästi taskuani kohden ja tuuppaisi hieman. Annoin piilottelemani makupalan taskustani ja June näytti oikein tyytyväiseltä. Harjattuani sen kauttaaltaan läpi puhdistin vielä kaviot ja otin sen käytävän hoitopaikalle pian vuorossa olevaa kengitystä varten. Silittelin tammaa hetken ennen kuin Nina saapui ja alkoi kengittämään. Hän kehui paljon tamman käytöstä ja oli mielissään kengityksen sujuttua niin hyvin! Olen hyvin iloinen ostettuani tämän tamman meille, sillä se on niin hyväkäytöksinen ja lahjakas. Talutin sen takaisin karsinaan, joihin tallitytöt olivat sillä aikaa jakaneet heinät. Taputin sen kaulaa, jonka karva kiilsi ja irrotin kirkkaanpunaisen riimun soljen. Nappasin karsinanoven loimipidikkeestä talliloimen ja heitin sen Junen selkään. Se saisi pitää loimea yön yli. Tamma ei ollut moksiskaan vaan jatkoi heinien syöntiä kiinnittämättä minuun sen enempää huomiota. June jäi rouskuttelemaan heiniään tyytyväisenä lähtiessäni karsinasta. Jaoin kaikille iltakaurat ja sammutin tallista valot, sillä olin viimeinen siellä puuhasteleva. Suljin oven perässäni ja lukitsin sen vielä häiriköiden ja varkaiden varalta.


02.06.2014 Estevalmennus / VRL-13599
Olin jo odottanut 5 minuuttia maneesissa Pistettä ja Junea. Lopulta kaksikko saapui ja Piste pyyteli anteeksi myöhästymistään.
- No ei se mitään pääasia, että tulitte nyt, sanoin. June katseli uutta paikkaa hieman ihmeissään ja seistä tapitti keskellä maneesia vaikka Piste kuinka antoi pohkeita ja hieman raipasta. Lopulta se lähti kävelemään vaikkakin hitaasti ja ratsastaja sai tehdä kovasti töitä, jotta June menisi rivakampaa käyntiä. Kymmenenminuutin kuluttua käskin Pistettä ravaamaan. June lähti kiltisti riavaamaan, mutta säpsähteli tuon tuosta, kun ulkona tuuli ulvoi Piste kuitenkin muistutti Junea, että nyt ollaan töissä ja niin tamma taas kuunteli. Aloitimme alkuverryttelyn ja sanoin Pisteelle, että tekisi ravissa pitkälläsivulla askeleen pidennyksiä ja lyhyellä sivulla askeleen lyhennyksiä. Piste teki työtä käskettyä ja June lyhensi ja pidensi askeliaan. Kun olin tyytyväinen oikeaan suuntaan mennystä ravista pyysin Pistettä vaihtamaan suunnan kokorataleikkaan kautta. Toiseen suuntaan tehtiin sama tehtävä ja kerran June ampaisi päädystä niin täysillä kuin pystyi toiseen päähän, kun tuuli koventui juuri silloin. Piste sinnitteli satulassa ja, kun June sitten teki äkkipysähdyksen ettei tötmäisisi seinään Pisteellä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta pysyä selässä ja mätkähti maahan. Juoksin Pisteen luokse, joka nousi hiekasta ylös.
- Miten kävi? kysyin huolestuneena, sillä June ei ollut pienimmästäpäästä oleva hevonen ja putoaminen oli näyttäny pahalta.
- Ei tässä mitään ilmat vain lähtivät pihalle, Piste sanoi ja otti Junen kiinni, joka katsoi emäntäänsä hölmistyneenä. Kun Piste oli päässyt takaisin satulaan jatkoimme tehtävää ja tällä kertaa June käyttäytyi mallikelpoisesti aivan kuin hyvittääkseen äskeisen tekonsa. Kun ravi näytti tarpeeksi hyvältä sanoin Pisteelle, että voisi nostaa laukan ja tehdä 3 sujuvaa laukan nostoa kumpaankin suuntaan ravissa, että käynnissä. Sillä aikaa minä kokosin radan, joka oli 100cm korkuinen ja siihen kuului kaksi okseria, trippeli ja kaksi pystyä. Käskin Pistettä hyppäämään ensin oikeassa kierroksessa niin, että ensin tulisi pysty, pysty, okseri, trippeli ja okseri. Piste nosti laukan ja siirsi katseensa kohti ensimmäistä estettä. June hyppäsi vauhdikkaasti ja varmasti esteen ja Piste jäi hieman jälkeen hypyssä, mutta Juneen se ei vaikuttanut ja puomit pysyivät paikallaan. Ratsukko eteni seuraavalle esteelle ja hyppäsi kauniisti esteen jatkaen kolmannelle esteelle. Tämänkin ratsukko hyppäsi mallikkaasti, mutta huomasin, että Pisteen asento oli liian edessäpäin ja huomautin siitä Pisteelle, joka korjasi tämän seuraavassa esteessä. Viimeinen este ja he olisivat suorittaneet radan. June hyppäsi hirveällä ilmavaralla esteen ja Piste taputti hevostaan.
- Voit antaa pitkät ohjat ja antaa sen kävellä uralla, sanoin. Sammalla, kun ratsukko käveli uralla nostin esteiden korkeutta 120cm:n ja hetkenpäästä sanoin, että voisivat hypätä radan uudestaan. Trippelissä June hyppäsi hieman liian aikaisin, mutta venytti itseään niin, että pääsi juuri ja juuri esteen yli.
- Kehu sitä, huudahdin. Piste taputti Junea hymyillen ja jatkoi okserille. June hyppäsi esteen oikein hienosti ja sanoin Pisteelle:
- Siinä sinulla on estehevonen!
- Kiitos, Piste sanoi ja taputti Junea uudestaan.
Nostin esteet 140cm:n ja tällä kerralla tulimme tosin päin esteet, eli okseri, tripplei, okseri, pysty ja pysty. June hyppäsi hienosti ekan esteen ja useimmille hevosille tämä olisi ollut aika vaikeaa, kun ollaan menty ensin eriin suuntaan ja vaihdetaan yhtäkkiä suuntaa, mutta June hyppäsi kuin maailman kuulut esteratsu koko radan läpi. Tähän oli hyvä lopettaa tunti ja taputin ihastuksesta parivaljakolle ja sanoin, että tamman voi jäähdytellä.


25.05.2014 Estevalmennus / VRL-13224
Seuraava valmennettavani oli le Rêve Middle June. June oli oikein kaunis ja lihaksikas tamma, joten oletin sen hyppytyylin olevan mahtava ja puhdas. Jälleen Pisteen noussessa selkään, kokosin saman radan maneesiin, jonka olin Betallekkin tehnyt. Sillävälin kun Piste teki alkuverkkoja, kokosin maneesiin pienen 70cm okserin, jossa ensimmäinen puomi oli 50cm, ja toinen 70cm. Ohjeistin Pisteelle, että menee saman radan kuin Betan kanssa, lopuksi vielä hypätään vasemmalta kaartaen okseri. Piste oli minulle kertonut, että June ei yhtään tykkää kovakätisistä ratsastajista, joten muistutin Pistettä vielä ennen rataa, että muistaa antaa ohjaa tarpeeksi hypyissä, eikä vedä ohjista liikaa esteiden välillä. Rata meni oikein hyvin ratsukolta, eikä ongelmia ilmentynyt, ainakaa vielä. Sarjalla June meinasi hidastaa kieltäytymisen merkiksi, mutta Piste huomasi sen, ja puristi pohkeet kylkiin kiinni kovemmin. Korotin esteet 100cm, niinkuin Betalla, mutta tälläkertaa käskin mennä eri suunnasta. Sama rata, mutta eri suunnasta. Vaihdoin Okserin puomit toisinpäin, sillä ensin ei ollut hyvä hypätä korkeampaa, jonka takana oli pienempi este. Tämäkin rata meni oikein hyvin, ja June hehkui puhtia ja intoa, jonka takia meinasi tietenkin kiihdytellä esteille, mutta Piste pidätti tarpeeksi, jolloin June meni hyvin myös esteiden välissä. Lopulta korotin esteet 140cm korkeuteen, ja käskin mennä saman radan samasta suunnasta, sillä June oli jo tottunut tähän rataan hyvin. June meinasi turhaan kiihdytellä okserille, jonka takia lopulta myös kielsi sille. Ohjastin Pisteen tekemään suure ympyrän, ja nostamaan keskeltä ympyrää rauhallisen laukan, josta olisi myös helppo lähestyä  okserille. June hyppäsi myös okserin tälläkertaa oikein mainiosti, joten rata oli mennyt oikein hyvin kieltoa lukuunottamatta. Piste hyppäsi vielä halutessaan radan toisen kerran, sillä halusi, että viimeinen rata olisi onnistunut hyvin. Rata onnistui ilman neuvomisiani hyvin, erittäin hyvin. Olin tyytyväinen ratsukkoon, jonka takia käskin tekemään loppuravit ja käynnit. Tämäkin valmennus oli sujunut ratsukon kannalta oikein hyvin.


01.05.2014 Estevalmennus / VRL-13501
Aloitettiin ihan peruslämmittelyllä. Otetiin voltteja ja pysähdyksiä. June meni jo alussa reipasta käyntiä ja sait sen hyvin kuuntelemaan apuja. Voin sanoa, että hallitset hevosesi todella hyvin. Vaihdoitte itsenäisesti suuntaa ja siihenkin suuntaan otettiin hyeman ympyröitä ja pysähdyksiä, jotta hevonen olisi varmasti kuulolla. Kokeilitte myös muutaman kerran pohkeenväistöä ja se meni aivan täydellisesti. Pian kokosit ohjat ja nostit ravin. Laitoin keskihalkaisijalle 3 puomia, joiden yli ravailit. Hevonen oli siinäkin hyvin kuulolla. Kokosin samalle keskihalkaisijalle pienen pystyn, jonka sekä edessä että takana oli puomi. Käskin nostaa laukan. Laukka nousi hienosti ja suuntasit katseesi jo valmiiksi pystylle. Pysty oli hädin tuskin 50cm. Kun olitte hypänneet pystyä muutaman kerran kummastakin suunnasta, June heitti muutaman ilopukin. Pysyit hyvin selässä ja säilytit tasapainon hienosti. Annoit Junelle napakasti pohjetta, jotta tamma taas kuuntelisi apujasi. Korotin pystyn 80cm tasaokseriksi. Kokosin sillä aikaa kentälle radan, kun hypitte okseria. June hyppäsi hyvin ilmavasti. Kaikki esteet olivat alkuun 90-100cm, mutta tarkoituksena oli korottaa aina 10cm muutaman onnistuneen radan jälkeen. Näytin radan teille ja annoin teidän ruveta hyppäämään rataa. June laukkasi hyvin vauhdikkaasti esteille, mutta tamma ei kuitenkaan ryntäillyt. Esteistuntasi näytti hyvältä ja Junen hypyt olivat hyvin ilmavia.Hyppäsitte tuon korkuisen radan muutaman kerran ja taas korotin esteitä 10cm. Nyt esteet olivat 110cm. Tuolla radalla Junen takajalat kolahtivat tasaokserin etupuomiin, mutta puomi pysyi kuin pysyikin paikallaan. Seuraavaksi kolahti aaltoesteen puomi ja se putosi. Nostin puomin 120cm ja kävin nostamassa loputkin esteet. Radan hypyt näyttivät tosi hyvältä. Kun oltiin hypätty rataa 140cm asti, otit loppuravit. Ravasit muutaman kierroksen ja laskit käyntiin. Kävelit myös muutaman kierroksen. Tulit keskihalkaisijalle ja kiitit hevosta hyvästä valmennuksesta. Olette Junen kanssa tosi hyvä pari.


28.04.2014 Estevalmennus / VRL-13286
Siinä se sitten oli. June. Olin ihaillut kaunista tammaa jo pitkään ja nyt saisin valmentaa sitä. Ensin tamma katseli ympärilleen hiukan hermostuneen näköisenä, mutta Piste sai sen pian keskittymään töihin. Tamma näytti liikkuvan todella kivasti. Tamman lämmettyä, pyysin Pistettä nostamaan laukan. He siirtyivät laukkaympyrälle, jossa Piste asettikin tammaa ulospäin. Välillä June asettui itsekseen sisälle, vaikka Piste tekikin kaikkensa välttääkseen sen. Muutaman epäonnistuneen kierroksen jälkeen June alkoi ymmärtää mitä siltä haluttiin. Tämän onnistuttua he vaihtoivat suuntaa ja jatkoivat samaa tehtävää, mutta toiseen suuntaan. Taas Junelta meni hetki, ennen kuin se tottui hiukan erilaiseen ratsastukseen. Pian tamma kuitenkin omaksui tehtävän luonteen ja teki sen koko sydämellään. Rakensin ihan pienen pienen radan, jossa oli alle metrin esteitä. Lämmittely onnistui hyvin ja tamma hyppäsi varmasti pienet esteet. Kiirettä ei kumpikaan pitänyt, niin se meni paremmin. Junea oli turha hoputtaa. Korotin jokaisen onnistuneen kierroksen jälkeen korkeutta, niin, että vähän alle puolen tunnin kulutta esteet olivat sadanviidenkymmenen senttimetrin korkeudessa. June ei ollut pudottanut kertaakaan, vaikkakin tamma kulki aika hitaasti, se hyppäsi varmasti ja puhtaasti. Seuraavan onnistuneen radan jälkeen lisäsin yhden esteen korkeutta 160 senttimetriin. Muuten rata meni hyvin, mutta sillä pystyllä June hipoi rimaa. Pudotusta ei kylläkään tullut. Piste -ja minä, oli innoissaan tamman hienoista hypyistä. Loppujäähdyttelyjen jälkeen Piste vei tamman pois kentältä.


26.04.2014 Estevalmennus / VRL-13121
Piste talutti maneesiimme kauniin Hollanninpuoliverisensä. June katseli innostuneena ympärilleen, kun Piste nousi sen selkään ja kiristi mahavyön. Alkukäynneissä Junella oli kaikkea muuta tekemistä. Se ei keskittynyt lämmittelyssäkään oikein hyvin. Käskin Pisteen koota tamma. Piste yritti, ja se onnistui. Keksimme kaikenlaista tekemistä Junelle ettei se tylsistyisi. Kolmikaarista kiemurauraa, pohkeenväistöä ja muita ratoja. Lämmittelyjen jälkeen kokosin esteet. Rataan kuului 150cm esteitä viisi. Piste kannusti Junen laukkaan ja lähestyivät ensimmäistä estettä. Tamma ei ollut kovin vauhdikas, mutta hyppäsi hienosti ensimmäisen esteen. Seuraavaksi radalla oli kaksi estettä aika lähekkäin. Junen keskittyminen oli täydellistä, ja se pomppasi niiden yli suurilla loikilla. Loputkin esteet menivät nätisti. Rata hoitui vielä kolmisen kertaa hyvin, mutta neljännellä kerralla June pukitti ennen estettä eikä saanut oikein hypättyä sitä. Piste kuitenkin kokosi ratsunsa ja yritti uudestaan. Kun kerran kaikki sujui hyvin, käskin Pisteen ja Junen hypätä vielä pari ristikkoa, jonka jälkeen oli loppuverkat.


26.03.2014 Estevalmennus / VRL-13228
Maneesiin asteli reippain askelin Piste ja hänen ratsunsa June. Minun oli tarkoituksena pitää tälle ratsukolle estevalmennus, joten jäin mielenkiinnolla katselemaan tamman kulkemista, sillä se näytti olevan pikkaisen jännittynyt. Kun annoin Pisteen verrytellä ratsunsa rauhassa, aloin laittamaan sillä välin maneesiin neljä 70cm verkkaestettä, jotka tulisivat nousemaan 100cm pystyesteisiin. Kun ratsukko oli verrytellyt jokusen aikaa, ja Junekin näytti rennomalta, pyysin heitä tulemaan esteet laukassa. June laukkasi varmana kohti estettä ja hyppäsikin mainiosti, ilman puomien kolahtamista tai niiden tippumisia. Kehotin Pistettä tulemaan esteen vielä toisenkin kerran, ennen kuin nostin ne 80cm. Ja kun esteet oli nostettu, annoin ratukolle jälleen luvan hypätä esteet. Tälläkään kerralla puomeja ei tippunut, joten annoin ratsukon mennä etseet vielä toisenkin kerran, jonka jälkeen korotin ne nyt suoraan 100cm. June epäröi alussa hieman ja se johti ensimmäiseen kieltäytymiseen. Emme kuitenkaan välittäneet siitä, vaan kehotin Pistettä tulemaan uudelleen esteelle. Tällä kertaa June hyppäsi esteet hyvin, hienojen hyppyjen kera, joten annoin ratsukon mennä esteet vielä kahdesti, jonka jälkeen olimme kummatkin tyytyväisiä suorituksiin. Jätin Pisteen jäähdyttelemään rauhassa, kun aloin siirtelemään esteitä takaisin maneesin reunalle.


26.07.2013 Estevalmennus / VRL-12952
Tämä ratsukko oli valmennuksen ensimmäinen. Verryttely sujui hyvin, energiaa ei ollut tammalla liikaa ja hypyt lähtivät siististi, oikeassa ajassa. Aloittaessa June oli vähän laiska ja katseli kiinnostuneena ympärilleen, mutta Piste kokosi hevosensa nopeasti ja verryttelysarja sujui hyvin.
Varsinaiseen tehtävään siirryttäessä oli tarkoitus ensimmäistä sarjaa lähestyä ravissa, sen jälkeen pysähtyä ennen seuraavaa sarjaa. Ravissa tamma meinasi nostaa kevyen laukan, mutta ratsastaja hallitsi tilanteen hyvin. Estesarjat sujuivat pudottamatta, mutta pysähtyessä tamma nousi vähäsen takajaloille. Neuvoin ratsastajaa pysähtymään pehmeämmin, eikä hirveän nopeasti. Muutaman harjoittelukerran jälkeen pysähtyminen alkoi ratsukolla sujua hyvin ja June ymmärsi helposti idean. Esteet sujuivat moitteetta, ratsukko sujui hienolla yhteistyöllä. Ratsukko oli kehittynyt valmennuksessa ja tuntui ratsastajakin olevan ihan tyytyväinen.


03.07.2013 Estevalmennus / Dinatso
Piste ja June saapuivat maneesille samaan aikaan kanssani.
Tänään hyppäsimme 100cm esteitä, jotka ajattelin olevan hieman helppoja Junen tasoon nähden. Alkulämmittelyt aloitettiin kunnon pitkillä alkukäynneillä, jota seurasi tamman kokoaminen ja ravi. Ravissa tammaa taivuteltiin kahdeksikolla ja saatiin hyvin kuuntelemaan ja aktiiviseksi. Kun siirryttiin laukkaan, Piste teki Junella laukanvaihtoja, näitäkin kahdeksikolla. Kohta tamma oli hyvin hereillä ja saatettiin alkaa hyppäämään. Olin ehtinyt koota kentälle pienen radan samalla, kun Piste verkkaili. Siinä oli vain matalia esteitä. Esteet olivat hyvän korkeita verryttelyesteitä, eivätkä liian haastavia. Radalle tamma lähti hienosti korvat hörölle ja Piste ratsasti sitä hienosti eteenpäin. Lähestyminen esteelle onnistui moitteetomasti, eikä tiputuksia tullut, vaikka toiseksi viimeisellä esteellä tosin tamman kaviot hipoivat estettä ja melkein tiputti. Pidimme radan entisenään, mutta nyt nostin esteitä 20cm. Radalla oli nyt 80cm tasoinen rata. Tamma lähti taas hyvin ja Pistekkin vaikutti varmalta selässä. Alku lähti hyvin, mutta ratsukon mennessä sarjaesteelle, tamma kieltäytyä äkkiä ja Piste oli lähellä tippua ratsunsa selästä. Piste reagoi nopeasti ja tuli esteen uudestaan ja tällä kertaa kannustaen tammaa niin paljon, että esteeltä selvittiin hyvällä menestyksellä. Rataa jatkettiin 100cm radalla. Tamma meni loistavasti niin kuin ratsastajakin, hyvin myötäillen ja sopivan tahdikkaassa laukassa. Hieman Junella oli hieman epävarmuutta, mutta  muuten meni oikein hyvin ja ensi kerralla yritetään parempaa suoritusta ja hypätään korkeampia esteitä.

 

 

Kilpailut

June on sijoittunut 120 kertaa, niistä 36 on ykkössijoja! Vain sijoitukset merkitty.

Päivämäärä

Järjestäjä (kutsu)

Jaos

Luokka

Sijoitus

10.07.13

Kisakeskus Rehberg

ERJ

150cm

03/40

11.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

03/30

12.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

12.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

03/30

12.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

13.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

14.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

15.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

16.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

17.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

17.07.13

Mewian Welsh

ERJ

150cm

03/40

17.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

18.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

03/30

19.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

20.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

20.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

20.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

01/30

21.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

21.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

21.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

22.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

22.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

03/30

23.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

24.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

01/30

25.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

26.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

26.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

04/30

26.07.13

Wiesehain

ERJ

150cm

02/40

27.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

01/30

28.07.13

Kingsvalley

ERJ

150cm

03/30

28.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

28.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

29.07.13

Claridge Stud Riders

ERJ

150cm

04/40

30.07.13

Claridge Stud Riders

ERJ

150cm

03/40

30.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

05/30

30.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

30.07.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

01.08.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

05/30

01.08.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

01/30

03.08.13

Underground

ERJ

150cm

02/30

04.08.13

Underground

ERJ

150cm

01/30

04.08.13

Takkura

ERJ

150cm

05/30

04.08.13

Takkura

ERJ

150cm

01/30

05.08.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

03/30

05.08.13

Underground

ERJ

150cm

02/30

06.08.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

04/30

07.08.13

Takkura

ERJ

150cm

04/30

08.08.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

02/30

08.08.13

Underground

ERJ

150cm

01/30

11.08.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

03/30

11.08.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

15.08.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

04/30

20.08.13

Takkura

ERJ

150cm

03/40

23.08.13

Takkura

ERJ

150cm

03/40

24.08.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

03/30

22.09.13

Silverlode

ERJ

150cm

02/30

25.09.13

Silverlode

ERJ

150cm

01/30

07.10.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/30

11.10.13

Cheval Delamer

ERJ

150cm

01/40

11.10.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/30

14.10.13

Zeiton Sporthorses

ERJ

150cm

01/40

15.10.13

Zeiton Sporthorses

ERJ

150cm

02/40

17.10.13

Silverlode

ERJ

150cm

03/30

17.10.13

Bellgrove

ERJ

150cm

03/40

18.10.13

Zeiton Sporthorses

ERJ

150cm

01/40

20.10.13

Silverlode

ERJ

150cm

02/30

21.10.13

Nonshein

ERJ

150cm

04/30

23.10.13

West Coast Warmbloods

ERJ

150cm

01/30

24.10.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

25.10.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

04/30

25.10.13

Navelina

ERJ

150cm

02/30

26.10.13

Nonshein

ERJ

150cm

03/30

26.10.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

06.11.13

Solo

ERJ

150cm

02/40

08.11.13

Solo

ERJ

150cm

03/40

08.11.13

Solo

ERJ

150cm

03/40

10.11.13

Ravenhook

ERJ

150cm

03/30

15.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

15.11.13

Solo

ERJ

150cm

03/40

16.11.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

02/30

17.11.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

01/30

18.11.13

Dark Side Trakehners

ERJ

150cm

03/30

19.11.13

Yemene

ERJ

150cm

01/40

20.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/30

20.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/30

21.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

02/30

26.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

27.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

02/30

27.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/40

27.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/40

28.11.13

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

01/30

29.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

02/30

30.11.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

01.12.13

Heartland

ERJ

150cm

02/30

04.12.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

01/40

06.12.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

02/40

07.12.13

Jadessa Warmbloods

ERJ

150cm

01/50

08.12.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/40

14.12.13

Keskeneräinen

ERJ

150cm

01/30

18.12.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

03/30

20.12.13

Cirion Stud

ERJ

150cm

02/30

21.12.13

Tackleberry

ERJ

150cm

02/40

01.01.14

Rêve de Haussea

ERJ

150cm

02/50

07.01.14

22.07.14

23.07.14

26.08.14

31.08.14

03.09.14

04.09.14

06.09.14

09.09.14

10.09.14

13.09.14

14.09.14

15.09.14

18.09.14

19.09.14

20.09.14

27.09.14

Rêve de Haussea

Kilpailukeskus Reiter

Kipailukeskus Reiter

Shangri La

Rêve de Haussea

Rêve de Haussea

Shangri La

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Valiant Warmbloods

Kuiskeen Suomenratsut

Kuiskeen Suomenratsut

Mêl Seren

Mêl Seren

Zurück

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

ERJ

150cm

140cm

140cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

150cm

02/50

02/22

01/22

02/30

01/30

5/30

4/30

4/30

5/30

01/30

02/30

02/30

03/30

03/30

02/30

01/30

01/30

         

 

 

Kaikki tekstit © Namunen, VRL-12910, ellei toisin mainita
Kuvien © merkitty kuvan yhteydessä erikseen

Virtuaalitalli  sim-game stable

©2019 Surfire Warmbloods - suntuubi.com